Rok 2000, č. 2-3, s. 73-76

ČSN ISO 11620
Informace a dokumentace - Ukazatele výkonnosti knihoven

Zavedení normy ISO 11620 - Ukazatele výkonnosti knihoven bylo bezprostředně vyvoláno zájmem ze strany knihovnické veřejnosti i za knihovny odpovědných úředníků. Na rozdíl od dosavadní vžité představy normování práce v knihovnách však norma přináší pouze metodický návod, jak správně výkonové ukazatele tvořit, a přehled kritérií, která musí ukazatele splňovat, aby byly použitelné pro objektivní zjišťování výkonnosti knihovny nebo jejího porovnávaní s obdobnými institucemi. Teprve v příloze se čtenář seznámí s 29 dosud schválenými ukazateli (viz tab.), které jsou seřazeny podle činností, k nimž se vztahují, a všechny jsou popsány tak, aby splňovaly v teoretické části normy uvedený popisný rámec. Navíc se i přímo v textu normy počítá s tím, že pracovní skupina, z níž norma vzešla, bude i nadále pracovat na vývoji a testování dalších ukazatelů, které se budou vydávat průběžně jako doplňky této normy.
Přestože toto pojetí normy bude možná zpočátku působit poněkud nezvykle, kodifikuje se zde řada postupů, které si knihovníci už dříve sami vyzkoušeli v reakci na konkrétní potřeby své knihovny. Celá koncepce normy (i v návaznosti na novou úpravu normalizace, která zrušila závaznost všech norem) nemá cokoliv nařizovat, ale pouze nabízet celou škálu nástrojů pro sledování úspěšnosti knihovny, takže je pouze na odpovědných pracovnících, co si vyberou. Na mnoha místech v normě zmiňovaná možnost porovnávání většího počtu knihoven předpokládá určitou koordinaci v síti obdobných zařízení. I tady by však sledované ukazatele neměly komplikovat už teď přetíženým knihovníkům práci, nýbrž pomáhat při získávání podkladů pro fundovanou argumentaci.


Tabulka - Výkonové ukazatele podle ČSN ISO 11620

Služba, činnost nebo hledisko zkoumání Výkonový ukazatel Definice

KNIHOVNA Z HLEDISKA UŽIVATELE

Všeobecně Spokojenost uživatelů Průměrné hodnocení pomocí pětibodové stupnice od 1 do 5, kde 1 je nejnižší hodnota, přičemž uživatelé hodnotí služby knihovny jako celek nebo jednotlivé služby knihovny.

VEŘEJNÉ SLUŽBY

Všeobecně Procento získaných z cílové populace Procento z cílové populace , které využívá knihovnu.
  Náklady na uživatele Celkové opakované výdaje knihovny za celý finanční rok dělené počtem uživatelů.
  Návštěvy knihovny na obyvatele Celkový počet návštěv knihovny během celého roku dělený celkovým počtem osob v cílové populaci. Pro potřeby tohoto ukazatele je návštěva aktem vstupu do budovy knihovny za účelem využití některé ze služeb poskytovaných knihovnou.
  Náklady na návštěvu knihovny Celkové opakované výdaje knihovny za celý finanční rok dělené počtem návštěv knihovny.
Poskytování dokumentů Dostupnost titulů Procento titulů z fondu knihovny, které je bezprostředně dostupné uživatelům.
  Dostupnost žádaných titulů Procento uživateli žádaných titulů z fondu knihovny, které je uživatelům bezprostředně dostupné.
  Procento žádaných titulů ve fondu Procento titulů žádaných alespoň jedním uživatelem, které jsou již ve fondu knihovny.
  Rozšířená dostupnost žádaných titulů Procento titulů žádaných alespoň jedním uživatelem, které jsou okamžitě dostupné nebo zprostředkovatelné v určitém čase.
  Prezenční využívání knihovny na obyvatele Počet dokumentů využívaných v knihovně za rok, dělený počtem obyvatel v cílové populaci.
  Využívanost dokumentů Procento využívaných dokumentů ze všech, které jsou ve fondu knihovny.
Vyhledávání dokumentů Průměrný čas k vyhledání dokumentu z uzavřeného skladiště Průměrný čas, který uplyne mezi zadáním potřebný požadavku na dokument umístěny v uzavřeném skladišti a zpřístupněním dokumentu uživateli.
  Průměrný čas k vyhledání dokumentu z volného výběru Průměrný čas, který uplyne mezi vyhledáním potřebný dokumentu v katalogu a jeho nalezením na polici.
Půjčování dokumentů Obrat fondu Celkový počet výpůjček z určitého fondu v průběhu určitého období, zpravidla jednoho roku, dělený celkovým počtem dokumentů ve fondu.
  Výpůjčky na obyvatele Celkový počet výpůjček za rok dělený celkovým počtem osob v cílové populaci.
  Vypůjčené dokumenty na obyvatele Celkový počet výpůjček dokumentů půjčených za určité období v průběhu roku, dělený počtem osob v cílové populaci.
  Náklady na výpůjčku Celkové opakované výdaje knihovny za celý finanční rok dělené počtem výpůjček za stejné období.
  Výpůjčky na zaměstnance Celkový počet výpůjček za jeden celý rok dělený součtem úvazků zaměstnanců za stejné období.
Zprostředkování dokumentů z externích zdrojů Rychlost meziknihovních výpůjčních služeb Podíl požadovaných dokumentů, které nejsou ve fondu knihovny a které jsou uživatelům zpřístupněny z externích zdrojů za určité období.
Informační a bibliograficko- informační služby Procento správných odpovědí Počet správných odpovědí dělený celkovým počtem zpracovaných dotazů.
Vyhledávání informací Procento úspěšnosti vyhledávání v katalogu Procento registrovaných úspěšných uživatelských vyhledávání v katalogu.
 

Procento úspěšnosti vyhledávání

v předmětovém katalogu

Procento titulů odpovídajících předmětu vyhledávání nalezených v katalogu uživateli.
Vzdělávání uživatelů V této mezinárodní normě není popsán žádný ukazatel  
Vybavení Dostupnost vybavení Procento vybavení dostupného v průběhu zkoumání.
  Procento využívanosti vybavení Procento vybavení využívaného v průběhu zkoumání.
  Procento obsazenosti míst ve studovnách Procento míst obsazených v průběhu zkoumání.
  Dostupnost automatizovaných systémů Procento času, po který je systém dostupný uživatelům a pracuje určitým předem definovaným způsobem, v porovnání s plánovanými hodinami zpřístupnění za určité období.

PRÁCE S DOKUMENTY

Získávání dokumentů Průměrný čas potřebný k akvizici Průměrný počet dnů mezi datem objednávky dokumentu a datem dodání do knihovny.
Zpracování dokumentů Průměrný čas potřebný ke zpracování dokumentu Průměrný počet dnů mezi dnem, kdy je dokument dodán do knihovny, a dnem, kdy je zpřístupněn uživatelům (obecně: dostane se na své místo na regál).
Katalogizace Náklady na zkatalogizovaný titul Náklady na popis dokumentu a jeho logické a koherentní začlenění do katalogu, dělené počtem zkatalogizovaných titulů.

PROPAGACE SLUŽEB

  V této mezinárodní normě není popsán žádný ukazatel  

DOSTUPNOST A VYUŽITÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

  V této mezinárodní normě není popsán žádný ukazatel  

Kateřina Čadilová